Susret djece Dječjih foruma Osmijeh i Mladost s gradonačelnikom grada Slatine Denisom Ostrošićem, zamjenikom župana Virovitičko-podravske županije Marijom Klementom i pročelnicom u uredu župana Jasnom Abramović

Dana 4.10.2017. u vijećnici Gradske uprave Grada Slatine organizirano je druženje gradonačelnika Denisa Ostrošića s učenicima koji su aktivno uključeni u rad Dječjih foruma „Osmijeh“ iz OŠ Josipa Kozarca Slatina s voditeljicom Brankicom Safin i „Mladost“ iz OŠ Eugena Kumičića Slatina čija je voditeljica Elvira Vujičić bila spriječena nazočiti ovom sastanku.

U gotovo jednosatnom druženju djeca su upoznala gradonačelnika s aktivnostima koje su Forumi provodili do sada kao i s inicijativama koje planiraju realizirati. Gradonačelniku su predali i anketu koju su proveli o mišljenju mladih o kvaliteti života u gradu kao i prijedlozima koji sadržaji u gradu bi mladima ponudili „nešto novo“ i zanimljivo.
Spomenuti su tako gradski bazen, uređenje jezera Javorica kao kupališta, biciklističke staze, sportski sadržaji …

Gradonačelnik je na svaki od prijedloga dao kratko pojašnjenje i odgovor zaključak kojih je da će Grad Slatina osluškivati potrebe mladih te u okviru financijskih mogućnosti stvarati uvjete da čim prije te potrebe budu zadovoljene.

Prema riječima gradonačelnika, neke stvari mogu se riješiti u relativno kratkom roku dok će za druge biti potrebno neko vrijeme da projekti koji su započeti prođu sve faze do konačne realizacije. Kao dokaz da je zaista tako, gradonačelnik je najavio skorašnji novi sadržaj u gradskom parku kojem će se najviše obradovati upravo najmlađi ali i njihovi roditelji – nekoliko dječjih sprava za igru.

Druženju su nazočile i ravnateljice slatinskih osnovnih škola Božica Majhen i Ksenija Vujanović Juras. Na kraju ovog ugodnog razgovora gradonačelniku je uručena i uspomena na zajedničko druženje, likovni rad učenice Ane Vorgić. (mk / Foto: Marijo Kokorić)

Dječji forumi “Osmijeh” i “Mladost” u druženju sa gradonačelnikom Ostrošićem

 

 

Dana 5.10.2017. u velikoj vijećnici Gradske uprave Grada Slatine – Hrvatskom domu održano je druženje zamjenika župana Marija Klementa i pročelnice Ureda župana Virovitičko-podravske županije Jasne Abramović s učenicima koji su aktivno uključeni u rad Dječjih foruma „Osmijeh”iz OŠ Josipa Kozarca Slatina s voditeljicom Brankicom Safin i „Mladost“ iz OŠ Eugena Kumičića Slatina s voditeljicom Elvirom Vujčić.
Druženje je organizirano u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna koji traje od 2. do 8. listopada 2017. godine.
Susretu su nazočile i ravnateljice slatinskih osnovnih skola Božica Majhen i Ksenija Vujanovic-Juras.
Zamjenik župana upoznat je s aktivnostima koje djeca provode kroz rad u Forumima, otkrili su mu svoje probleme i želje vezane uz život u Gradu i Županiji.

 

 

Šetalište Julija Burgera 5
Nazovite nas098 / 697 - 733

Creation & host: MIDNEL d.o.o.