Predstavnici Grada Slatine i DND Slatina na Savjetovanju Akcije gradovi i općine – prijatelji djece u Samoboru, 17.9.2018.

Na Tematskom savjetovanju akcije Gradovi i općine – prijatelji djece “Važnost ulaganja lokalnih i regionalnih zajednica u djecu” dana 17. rujna 2018. godine u Samoboru sudjelovali su predstavnik grada Slatine gosp. Radenko Pavić, voditelj odsjeka za opće poslove i Snježana Pačarić, predsjednica Koordinacijskog odbora Akcije Gradovi i općine prijatelji djece, Grad Slatina – prijatelj djece.

Savjetovanje je organizirao Središnji koordinacijsko odbor akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” i Grad Samobor.

Savjetovanju su nazočili prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza DND Hrvatske i Središnjeg Koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”, zamjenica  gradonačelnika Grada Samobora, gđa Sanja Horvat Iveković, predstojnica UNICEF-a za Hrvatsku, gđa Valentina Otmačić, pravobraniteljica za djecu RH, gđa Helenca Pirnat-Dragičević, predstavnica Ministarstva financija gđa Mirela Kovač Jagar te gosp. Ivan Bošnjak, pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na Savjetovanju je stavljen poseban naglasak na pitanje donošenja „dječjeg proračuna“ temeljenog na Općem komentaru br. 19 (2016.) UN-ova Odbora za prava djeteta: o izdvajanju sredstava iz javnih proračuna za ostvarenje dječjih prava te na pitanje kako osigurati da javni proračuni doista pridonose ostvarivanju prava djece.

Grad Slatina aktivno je uključen u Akciju Gradovi i općine – prijatelji djece, a sastanak Koordinacijskog odbora Akcije “Grad Slatina – prijatelj djece” na kojem će se prezentirati trenutno stanje Akcije održat će se početkom listopada.

 

 

Šetalište Julija Burgera 5
Nazovite nas098 / 697 - 733

Creation & host: MIDNEL d.o.o.