Otvorena izložba dječjih likovnih i literarnih radova na temu “Volontiram, srce diram”

Dana 19.6.2018. u Zavičajnom muzeju Slatina otvorena je Izložba dječjih likovnih i literarnih radova na temu „Volontiram, srce diram“.

Dječji radovi zaprimljeni su na Natječaju za najbolji likovni i literarni rad na temu “Volontiram, srce diram” koji je trajao od 2. svibnja do 25. svibnja 2018. godine. Na Natječaju su sudjelovala djeca dječjih vrtića, slatinskih osnovnih i srednjih škola. 

Natječaj i Izložba provode se u okviru projekta “Volontiram, srce diram” kojeg podržava i financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, nositelja Društva „Naša djeca“ Slatina i partnera OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca, Industrijsko-obrtničke škole Slatina te Udruge mladih KRIK Slatina.

Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija, predstavnik Grada Slatine, a o postavljanju i pripremi izložbe govorili su kustos muzeja Srđan Đuričić i koordinatorica projekta „Volontiram, srce diram“ Julijana Pavlešić.

Svečanost otvaranja Izložbe dječjih likovnih i literarnih radova svojim glazbenim nastupom uljepšala su djeca Dječjeg vrtića Suncokret i djeca Dječjeg vrtića Zeko.

Svim sudionicima Natječaja, kako djeci tako i mentorima, pripremljene su zahvalnice, a autori 19 najbolja likovna rada su priznanjima i simboličnim nagradama – magnetima s fotografijom likovnog rada svakog djetata posebno, a autori tri literarna rada nagrađeni su setom olovaka.

Skupni likovni radovi predškolaca nagrađeni su slatkim paketima.

Zahvalnice, priznanja i nagrade djeci i mentorima uručio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine, gosp. Vrbaslija.

Na svečanosti otvorenja Izložbe, a neposredno prije dodjele priznanja i nagrada autorima literarnih radova, djeca su svoja djela pročitala za što su zasluženo dobila veliki pljesak kao čestitku na jako lijepim radovima.

Svi radovi zaprimljeni na Natječaju bit će izloženi na izložbi koja će biti otvorena do 18. kolovoza 2018. godine.

Organizator Izložbe sa suradnicima i partnerima projekta „Volontiram, srce diram“ zahvaljuje zaposlenicima Zavičajnog muzeja Slatina, volonterima i voditeljicama školskih volonterskih klubova, volonterkama Društva „Naša djeca“ Slatina kao i volonterima Udruge mladih KRIK na pripremi izložbe te djeci i roditeljima kao i odgajateljicama dječjih vrtića na dolasku na otvorenje Izložbe te na suradnji i podršci.

Na suradnji i podršci organizatori zahvaljuju i Gradu Slatini, Gradonačelniku prof. Denisu Ostrošiću sa zamjenicima te predsjedniku Gradskog vijeća Grada Slatine Dariju Vrbasliji.

Čestitamo i zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima na sudjelovanju u Natječaju za najbolji likovni i literarni rad na temu „Volontiram, srce diram“.

Slijedi Facebook glasanje koje će trajati od 21.6. do 18.7.2018., a 19.7.2018. na Završnoj konferenciji projekta „Volontiram, srce diram“ dodijelit će se slatka nagrada autoru likovnog rada koji prikupi najviše lajkova na fotografiji u albumu koji će biti objavljen na Facebook stranici „Volontiram, srce diram“.

 

 

Šetalište Julija Burgera 5
Nazovite nas098 / 697 - 733

Creation & host: MIDNEL d.o.o.