“Živjeti zdravo” u Slatini – “Volonteri u parku”, “Bajkaonica za pet”, “Hodanjem do zdravlja” i Obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize, 6.10.2018.

U parku 136. slatinske brigade u toplo, jesenje subotnje prijepodne održalo se nekoliko volonterskih aktivnosti.

U okviru javnozdravstvenog projekta “Živjeti zdravo” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji uključuje aktivnosti “Volonteri u parku” i “Hodanjem do zdravlja”, obilježio se i Svjetski dan cerebralne paralize.

Za vrijeme dok su odrasli hodali ulicama grada Slatine (“Hodanjem do zdravlja”), “Volonteri u parku” organizirali su “Bajkaonicu za pet” Društva “Naša djeca” Slatina, studentica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta provodila je razvojno poticajne i osjetilne aktivnosti kroz igru, demonstrirala razvojno-prikladne igre koje potiču kognitivni razvoj djece te način izrade korisnih igračaka od materijala iz svakodnevne uporabe, a Udruga osoba s invaliditetom organizirala je druženje i razmjenu informacija  s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi, povodom Svjetskog dana cerebralne paralize.

Svu djecu sudionike “Bajkaonice za pet”, Nivea Beiersdorf nagradila je djeci prilagođenim i korisnim darovima.

Bajkaonica za 5” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska “Neka odrastanje bude dječja igra” kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Projekt je pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” u suradnji sa Savezom društava “Naša djeca” Hrvatske.

Cilj održavanja “Bajkaonice za 5” je što više djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedačica, kako bi se djecu potaknulo na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranosti.

Vrlo lijepo organizirano prijepodne prepoznali su brojni roditelji s djecom pa je park danas bio, osim suncem suncem obasjan, bio obasjan dječjim osmjesima, veseljem i smijehom.

“Volonteri u parku”

“Volonteri u parku” – “Bajkaonica za pet”, pripovjedačica Sanela Tot

“Hodanjem do zdravlja”

Obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize, Udruga osoba s invalidietetom

 

Partnerstvo i zajedništvo čine čuda <3

 

Šetalište Julija Burgera 5
Nazovite nas098 / 697 - 733

Creation & host: MIDNEL d.o.o.