Bajkaonica za pet u Vretencu i PŠ Novi Senkovac, 12.11.2018.

Dana 12. studenoga 2018. godine održane su dvije “Bajkaonice za pet” i to u Udruzi za osobe s intelektualnim poteškoćama Vretenac i Područnoj školi Novi Senkovac..

Educirana pripovjedačica Ivana Strupar ispripovijedala je bajku braće Grimm “Crvenkapica”.

Djeca su zainteresirano i s oduševljenjem slušala bajku, a i sami su sudjelovali u pripovijedanju komentirajući likove te prepričavajući dijelove bajke.  Uslijedila je interpretacije bajke kroz određivanje teme bajke, analizu dobrih i loših likova te utvrđivanje redoslijeda radnje. Nakon pripovijedanja djeca su izrazila su da im je najdraži dio bajke onaj u kojem su baka i Crvenkapica oslobođene, a vuk je kažnjen za svoju zloću padom u bunar. Bojanjem različitih prizora iz bajke učenici su se veoma zabavili, a najveće je veselje uslijedilo zbog gledanja istoimenog filma „Crvenkapica“.

“Bajkaonica za 5” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska (NIVEA). Projektom “Neka odrastanje bude dječja igra” pruža se podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Projekt je pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji”, u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

Sljedeća “Bajkaonica za pet” održat će se u Dječjem vrtiću Suncokret 15. studenoga 2018. godine.

“Bajkaonica za pet” u Udruzi Vretenac

“Bajkaonica za pet” u Područnoj školi Senkovac

 

 

Šetalište Julija Burgera 5
Nazovite nas098 / 697 - 733

Creation & host: MIDNEL d.o.o.