Bajkaonica za pet u knjižnici Osnovne škole Josipa Kozarca, 26.10.2018.

U knjižnici Osnovne škole Josipa Kozarca, u petak 26. listopada 2018. održana je za učenike 1. razreda Bajkaonica za pet.

Educirana pripovjedačica Ivana Strupar ispripovijedala je bajku braće Grimm “Trnoružica”.

„Bajkaonica“ je započela motivacijskim razgovorom (Što je bajka? Vole li djeca bajke? Koje su bajke do sad čuli? Tko im je pričao bajke?). Nakon pripovijedanja pitanjima je provjereno razumijevanje sadržaja bajke te je uslijedio razgovor o pouci bajke. Djeca su se složila da dobro uvijek pobijedi zlo.

Djeci se bajka veoma svidjela jer govori o vilama, nestvarnim likovima.  Nakon toga djeca su zaigrala igru Kipići (pokretima tijela trebali su dočarati izgled ruže, dvorca, žabe, princeze, igle) te su na papiru bojili crteže iz bajke.

Po završetku, djeca su s veseljem primila Nivea slikovnice i kremice.

“Bajkaonica za 5” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska (NIVEA). Projektom “Neka odrastanje bude dječja igra” pruža se podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Projekt je pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji”, u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

 

Šetalište Julija Burgera 5
Nazovite nas098 / 697 - 733

Creation & host: MIDNEL d.o.o.