“Bajkaonica za pet” u Dječjem vrtiću Zeko, 27.11.2018.

U skupini Bubamare Dječjeg vrtića Zeko, 27. studenog 2018., bilo je veselo, razigrano i bajkovito.

Educirana pripovjedačica Sanela Tot pripovijedala je bajku Snjeguljica i sedam patuljaka, Jacoba i Wilhelma Grimma.

Male “Bubamare” interaktivno su sudjelovale u pripovijedanju bajke, predviđajući događaje i postupke likova. Improvizirale su zvukove koji se spominju u bajci te glumile zločestu kraljevnu, lovca, patuljke, Snjeguljicu i bijelog konja na kojemu je dojahao princ.

Dječici je omiljeni dio bajke vjenčanje Snjeguljice i princa, a najviše su ih razveselili patuljci koji vrijedno rade u šumi. Zaključili su da Snjeguljica nije bila oprezna kada je otvorila vrata zločestoj kraljevni (starici). Stoga su naučili da trebaju biti oprezni kada vide nepoznate osobe, ali i da trebaju biti uredni kao Snjeguljica: počistiti sobu i pospremiti igračke nakon igranja.

Nakon poslušane bajke, djeca su marljivo oslikavala Snjeguljicu i patuljke, a potom se igrali.

“Bajkaonica za 5” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska (NIVEA). Projektom “Neka odrastanje bude dječja igra” pruža se podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Projekt je pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji”, u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

Sljedeća “Bajkaonica za pet” održat će se u Dječjem vrtiću Suncokret u Mikleušu 28. studenog 2018. godine.

 

Šetalište Julija Burgera 5
Nazovite nas098 / 697 - 733

Creation & host: MIDNEL d.o.o.