Hana i Tara u Čazmi na Smotri dječjeg stvaralaštva, 20. listopada 2018.

Predstavnici Društva „Naša djeca“ Slatina sudjelovali su na 22. smotri dječjeg stvaralaštva u Čazmi 22. listopada 2018. godine. Smotru dječjeg stvaralaštva organizirali su Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske i Društvo „Naša djeca“ Čazma.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavila su se 17 Društva „Naša djeca“ i to iz: Bakra, Blata, Čakovca, Čazme, Donjeg Miholjca, Konjščine, Koprivnice, Križa, Kumrovca, Kutine, Našica, Ogulina, Pule, Slatine, Šibenika, Tuhelja i Zaboka. U programima je sudjelovalo 677 sudionika i to 468 djece i 209 odraslih.

Ispred Društva „Naša djeca“ Slatina sudjelovale su Hana Pavličević, djevojčica 3. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina s učiteljicom/mentoricom Gordanom Kovač i Tara Djokić, djevojčica 3. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića s učiteljicom/mentoricom Željkom Novotni, a podršku su u Čazmi pružili roditelji, prijateljica Lana Košćak i predsjednica Društva „Naša djeca“ Slatina, Snježana Pačarić.

Hana Pavličević izvela je monolog “Kakvo buđenje!”  – ulomak iz „Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije“ autorice Sanje Pilić (prerađeni tekst).

Tara Djokić izvela je monolog “Modna ikona” autorice teksta Tamare Dorić.

Članovi stručne komisije bile su: Ksenija Rožman, dramska pedagoginja, Desanka Virant, plesna pedagoginja i Nikolina Brajković Draguljić, prof. glazbene kulture.

Hana i Tara su za svoje izvedbe primile pohvale stručne komisije.

Uz scenske, dramske, plesne i glazbene nastupe, na Smotri je organizirana i izložba dječjih radova na kojoj je bio izložen i skupni rad djece Dječjeg vrtića Suncokret – Inne Kozjak, 6 godina, Mije Panić, 5 godina i Juraja Banovića, 5 godina, voditeljice Kristine Cerovski.

Nakon uspješnih nastupa te lijepog druženja s djecom i odraslim sudionicima Smotre kao i organizatorima, na povratku iz Čazme veselo društvo putovanje je upotpunilo edukativno-zabavnim posjetom Kulturnom centru Mato Lovrak u Velikom Grđevcu kao pripremu za ovogodišnju lektiru Družba Pere Kvržice Mate Lovraka koju će Tara, Hana i Lana uskoro čitati.

Odlazak na Smotru dječjeg stvalaraštva financirao je Grad Slatina u okviru provedenog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga za 2018. godinu.

Šetalište Julija Burgera 5
Nazovite nas098 / 697 - 733

Creation & host: MIDNEL d.o.o.