Dvodnevno druženje u Dravskoj priči, lipanj 2018.

Početkom lipnja, u okviru projekta „Volontiram, srce diram“ kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva nositelja projekta Društva „Naša djeca“ Slatina, volonteri Volonterskih klubova OŠ Josipa Kozarca, OŠ Eugena Kumičića i Industrijsko-obrtničke škole Slatina, u pratnji predstavnika Društva „Naša djeca“ Slatina (Snježana Pačarić, Julijana Pavlešić, Sanela Tot, Helena Pačarić, Martina Radočaj, Ksenija Vujanović-Juras), voditelja Volonterskih klubova osnovnih škola (Svjetlana Dupan, Vera Menčik, Agata Bočkai) Udruge mladih KRIK (Matej Peretin i Jasenka Plantak Kotur), Kluba urbane kulture (Karlo Lokner), Biciklističkog kluba Slatina (Nino Margaretić) i Foto-video kluba Slatina (Nikolina Tomić) sudjelovali su na dvodnevnom druženju u hostelu „Dravska priča“ Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i Ekološkom mrežom Virovtičko-podravske županije koji je dio prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Dvodnevno druženje ujedno je i centrala i završna aktivnost akcije Hrvatska volontira koja se provodi u cijeloj Hrvatskoj, a cilj organiziranja dvodnevnog edukativnog izleta bio je nagrada sudionicima projekta te omogućavanje snaženijeg povezivanja. Ciljevi aktivnosti u potpunosti su ispunjeni,

Uz aktivnosti vožnje biciklima u pratnji stručnog vodiča Ustanove i članova Biciklističkog kluba Slatina poučnom stazom Dravi u zagrljaj, za volontere i sudionike druženja organizirane su zabavne, društvene i edukativne igre, a djeca su uz malu pomoć odraslih, okupljeni u timove pripremali obroke za sve sudionike.

Djeci su se vrlo susretljivi i marljivi djelatnici Javne ustanove na čelu s ravnateljicom Tatjanom Arnold Sabo cijelo vrijeme boravka trudili ugoditi, a i naučiti ih zanimljive i dosta nepoznate činjenice o flori i fauni Noskovačkog kraja, što na edukativnim radionicama što na prezentacijama.

Još jedna od aktivnosti koja je vrlo zainteresirala djecu, a i odrasle bio kviz znanja o Dravskoj priči, volontiranju te općeg znanja.

Na druženju se okupilo oko 50 volontera (djeca i odrasli), a tijekom oba dana sudionike su posjećivali roditelji, prijatelji i poznanici. Svi posjetitelji oduševili su se uređenim zdanjem, prirodom, životinjama te na poseban način uređenim interijerom svih prostorija.

Po završetku druženja, djeca su dobila uspomenu na sudjelovanje, a kući su ponijeli i vrlo lijepe utiske o hostelu Dravska priča, o ljudima dobrog srca – zaposlenicima hostela odnosno Javne ustanove kao i lijepa sjećanja na druženje i zajedništvo i osjećaj činjenja dobrog kroz volontiranje.

 

 

 

Šetalište Julija Burgera 5
Nazovite nas098 / 697 - 733

Creation & host: MIDNEL d.o.o.